Jste zde

Domů » Ubytování

Hotel Bagni Nuovi, Val di Dentro

Bormio a hotel Bagni Nuovi v zimě

Poloha

5-hvězdičkový hotel Bagni Nuovi se nachází v lyžařské oblasti Bormio, ve středisku Val di Dentro.

Zařízení

Hotel byl otevřen v roce 1836 a v průběhu 19. století několikrát rozšířen a renovován. Po vzoru švýcarských luxusních hotelů ve stylu "Belle Epoque" byla restaurace a společenské místnosti vyzdobena freskami a okrasným štukem. Fasáda byla vyzdobena dekoracemi ve stylu benátské gotiky. Elegantní místnosti v přízemí ještě dnes nabízejí středoevropskou atmosféru alpského grand hotelu 19. století.

Hotel byl také uzavřen na téměř 30 let a nyní po dlouhé rekonstrukci opět získává starou slávu. Dnes nabízí k ubytování 74 romantických pokojů, z toho 22 suit a junior suit. K jeho zařízení dále patří vstupní hala s recepcí, několik restaurací, kavárna, internetový koutek, parkování u hotelu zdarma.

Některé místnosti vybavené pro setkání a konference jsou zařízené ve stylu Belle Epoque. Všechny místnosti jsou vyzdobené květinovými vzory, na stropě sálu můžete ještě vidět staré neoklasicistní malby. Starý plesový sál má přes den výhled do zahrady a na údolí Valdidentro. Večer se velké skleněné lampy starají o osvětlení a otevřený krb o teplo. V tomto sále se dříve setkávala místní "vysoká" společnost, dnes je zde restaurace s kapacitou až 150 osob.

Wellness

Lázeňská wellness zařízení jsou umístěna v interiéru i ve venkovních prostorách, a jsou přístupná i přímo z pokojů. Nabízí se přes 30 možností, jako například venkovní bazény, vířivky, sauny anebo turecké lázně.

Ubytování

Žádný z 74 pokojů v hotelu není podobný druhému. Každý z nich má svůj vlastní charakter, která mu dává jedinečnost. Výhled z pokojů je rozdílný, liší se v závislosti na umístění: buď na široké údolí městečka Bormio, část Val di Dentra nebo na strmé svahy průsmyku Passo dello Stelvio. Balkóny a terasy směřují přímo do zahrady. Pokoje jsou moderně zařízené, ale přesto s atmosférou minulých staletí, každý pokoj má vlastní termální vodu.

Všechny pokoje jsou vybavené koupelnou a WC, vysoušečem vlasů, župany, Sky televizí se satelitním příjmem, bezplatným Wi-Fi připojením na internet, telefonem a volným vstupem do wellness centra.

Pokoje Silber a Gold mají výhled na hory, jacuzzi-whirlpool nebo sprchu. Pokoje Platin mají výhled do údolí nebo na hory, téměř všechny jsou s balkónem nebo terasou a s whirlpoolem.

Junior suity a suity mají výhled do údolí nebo na hory, téměř všechny jsou s balkónem nebo terasou. Royal suita byla vybudována v roce 1917 pro pobyt italského krále Vittoria Emanuela III. Má dvě koupelny: jednu moderní a druhou původní s vanou z mramoru Candoglia.

Stravování

Snídaně formou bufetu. Za příplatek jsou možné obědy a večeře, jako například lehké občerstvení v Light Caffé anebo tradiční kuchyně s více než 100 místními víny v Ristorante Salone dei Balli. Osteria Belvedere zase nabízí typické pokrmy z alpské oblasti.

(údaje jsou z roku 2012)

Bormio a hotel Bagni Nuovi s restaurací
Bormio a hotel Bagni Nuovi s bazénem
Bormio a hotel Bagni Nuovi - ubytování

Místo

Hotel Bagni Nuovi, Val di Dentro 46° 29' 10.338" N, 10° 21' 46.1988" E
Location

Bormio na Facebooku