Jste zde

Domů » Val di Dentro - Isolaccia

Skiareál San Colombano

Pohled na skiareál Cima Piazzi, Itálie
Autor: Maxxer_

Vysoko na severu Itálie, na hranici se švýcarským kantonem Graubünden, se rozkládá údolí Valtellina.

Více než sto let patřilo ke třem spolkům, které dnes společně tvoří Graubünden. Takže dnes hodně připomíná Švýcarsko a to hlavně v kulinářské oblasti.

Jednou z menších obcí ve Valtellině je Isolaccia, stojící většinou ve stínu svého velkého "souseda", známého střediska Bormio.

Alta Valtellina se ale proslavila zejména svojí historií v italském lyžařském sportu.

Je domovem známé rodiny Sertorelli, ze které např. Stefano Sertorelli vyhrál první italskou zlatou medaili na zimních olympijských hrách v roce 1936.

Pocházejí odtud také bratří Severino a Aristide Compagnoni, kteří vyhráli bronzovou medaili ve štafetě na mistrovství světa 1937, a spolu s třetím bratrem Ottaviem získali celkem 9 italských mistrovských titulů ve štafetě.

Lyžařská oblast Alta Valtellina, jedna z největších lyžařských oblastí v Itálii, se skládá z areálů Santa Caterina, Bormio Vallecetta, Livigno a San Colombano (nebo také Cima Piazzi).

Posledně jmenovaný, poměrně nový, skiareál San Colombano spojuje Valdidentro s Valdisotto. Nabízí pestrý výběr sjezdovek s různým stupněm obtížnosti.

Pro lyžaře a snowbardisty je připraveno celkem 25 km sjezdových tratí, z toho je 7 km značeno modře, 15 km červeně a 3 km černě.

Nahoru z městečka Isolaccia vás vyveze 1 kabinková lanovka, a z Ogy 3 sedačkové lanovky. Ale také 5 dalších lyžařských vleků, a to až do nadmořské výšky 2.550 metrů (Dosso Le Pone). Díky této výšce a množství sněhu umožňuje lyžování až do jara.

Skiareál Cima Piazzi je tak spíše menší, ideální především pro rodiny s dětmi anebo pro středně pokročilé lyžaře. Ti náročnější lyžaři se vydají spíše do středisek Livigno a Bormio.

Pro ty nejmenší lyžaře je tady připravena lyžařská školička a dětský park, stejně jako mnoho služeb a propagačních akcí, věnovaných jen a jen pro ně.

Nejen San Colombano, ale celá oblast Valdidentro splňuje všechny nároky sjezdových i běžkařských lyžařů, kteří hledají hlavně klid a pohodu.

Místo

Isolaccia, dolní stanice lanovky 46° 29' 12.3576" N, 10° 18' 10.89" E
Location

Bormio na Facebooku