Jste zde

Domů » Bormio

Zimní zábava

Paraglidista v Bormiu
Autor: Emerald

Zábava na sjezdovkách

Lyžařské oblasti Bormio, Santa Caterina a San Colombano byly často dějištěm mistrovství světa v zimních sportech. Není divu, 50 kilometrů sjezdovek a 16 vleků a lanovek skutečně naplní veškerá očekávání zimních návštěvníků Bormia.

Kromě tratí pro náročnější lyžaře a pro opravdové znalce, jsou nachystány také sjezdovky vhodné pro začátečníky. Mezi mnoha sjezdovkami si můžete třeba zvolit i slavnou sjezdovku Stelvio, kde se jezdí i závody Světového poháru.

Tvar sjezdovky Stelvio byl navržen pro mistrovství světa v alpském lyžování již v roce 1985 a byl takto i realizován. S délkou kolem tří a půl kilometru, s převýšením asi 1.000 metrů a s průměrným sklonem více než 30 %, je sjezd v Bormiu jednou z nejobtížnějších a nejrychlejších tratí v rámci Světového poháru.

Ti nejmenší budou bezpochyby potěšeni samostatným dětským lyžařským areálem a výukovými lyžařskými kurzy pro děti již od tří let věku. Od 3 let věku je zde také zajištěno celodenní hlídání profesionálními "chůvami".

Běžky

Pochopitelně nezůstanou zklamaní ani milovníci běžkařského sportu. Pro vyzkoušení tratě mistrovství světa ve Valtellině je ovšem zapotřebí být v opravdu velmi dobré fyzické kondici, z důvodů častých stoupání. V Santa Caterině zase najdete krásnou vysokohorskou stopu o délce 18 km.

Aprés-ski

Během dne lákají k návštěvě a odpočinku útulné lyžařské horské chaty, kde můžete posedět a zároveň ochutnat některou z místních specialit.

Pokud se budete chtít aktivně vyřádit ještě po lyžování, můžeme si vybrat třeba mezi putováním na sněžnicích, bruslením nebo paraglidingem. K dispozici zde máte také krytý bazén, solárium, saunu a fitness centrum.

Ale ani večer vás Bormio nenechá na holičkách, jde přece o oblíbené místo zimní rekreace. Centrum nabízí mnoho útulných kaváren, barů a hospůdek, typických restaurací, pizzerií i diskoték. Také procházka malebným starým městem rozhodně stojí za to.

Pro milovníky nakupování doporučujeme celodenní výlet do dalšího lyžařského střediska Livigno. Je tu totiž zřízena bezcelní zóna a dá se tady koupit nejrůznější značkové a luxusní zboží za výhodnou cenu!

Wellness

Po náročném sportovním dni si dopřejte návštěvu termálních lázní, kde si skvěle odpočinete a zrelaxujete unavené svaly. Bormio je totiž známé nejen svými sjezdovkami, ale i wellness nabídkou.

Horké léčivé prameny zde oceňovali již staří Římané a dnes nabízejí některé vybrané hotely přímé napojení na tyto léčivé vody.

Geografie: 

Místo

Bormio 46° 27' 58.8816" N, 10° 22' 13.6776" E
Location

Bormio na Facebooku