Jste zde

Domů » Bormio

Běh na lyžích

Běžkařská trasa Stilfser Joch Pass

Běh na lyžích je stále populárnějším zimním sportem. Pořád více a více amatérských a rekreačních sportovců nachází zalíbení v tomto rytmickém pohybu, jenž stimuluje tělo i mysl. S rostoucí oblibou běhu na lyžích stoupají tale také požadavky, a to jak na samotné běžkařské tratě, tak i na lyžařskou techniku.

Tratě pro běh na lyžích v Bormiu, Santa Caterině a ve Val di Dentru nabízejí spoustu různých variant a jsou jako šité míru potřebám běžkařů všech možných stupňů zdatnosti, od začátečníků až po profesionály.

A když budete mít vysloveně štěstí, potkáte na zdejších stopách i takové superhvězdy sportovního světa, jako jsou třeba Silvio Confortola, Fabrizio Pedranzini, Angelo Andreola, Bruno Bonetta anebo Silvano Barco.

Bormio samotné disponuje 12 kilometrů dlouhou běžkařskou trasou střední obtížnosti, která je vhodná jak pro klasický, tak i pro bruslařský styl. Její použití je možné zdarma a je možné na ní jezdit i ve večerních hodinách za umělého osvětlení.

V nedalekém středisku Santa Caterina si přijdou na své zejména ti zkušenější běžkaři. V nabídce jsou nenáročné 3 km, obtížnější tratě o délce 5 km a nakonec 10 km těch nejnáročnějších. Některé běžkařské tratě jsou tady prověřené závody Světového poháru, vyžadují ovšem dobrou sportovní kondici! Použití tratí je zpoplatněné částkou cca 5, - € za den.

Za večerního osvětlení si pak můžete vyzkoušet trať Alú (délka 2 km) nebo vyrazit na Pista Viola ve Val di Dentru, které je od střediska Bormio vzdálené asi 10 kilometrů.

Trasa Viola je dlouhá celkem 25 km, nabízí různé sekce obtížnosti pro všechny běžkaře, lehé i náročné, a je považována za jednu z nejlepších a nejkrásnějších tras v celém regionu!

Trasa Stilfser Joch Pass (funguje i v letní sezóně):

Nadmořská výška: 3.400 m

Osvětlení: ne

Délka: 12 km

Obtížnost: náročná

Trasa Alú

Nadmořská výška: 1225 m

Osvětlení: ano

Délka: 2 km

Obtížnost: střední

Trasa Pista Viola

Nadmořská výška: 1345 m

Osvětlení: ano

Délka: 15 km

Obtížnost: střední

Místo

Bormio 46° 27' 58.5" N, 10° 22' 15.6864" E
Location

Bormio na Facebooku