Jste zde

Domů » Bormio

Bormio a lyžování

Pohled na hory v italském středisku Bormio
Autor: justinknabb

Bormio v Itálii je tradiční zimní sportovní středisko, které již po mnoho let organizuje závody Světového poháru.

Nabízí 50 kilometrů sjezdovek, které jsou určené nejen pro začátečníky, ale i pro lyžařské profesionály.

Více než 80% sjezdovek může být v případě nepříznivého počasí uměle zasněžováno, což zaručuje dlouhou a se sněhem jistou zimu v Bormiu.

Ti nejzkušenější lyžaři by si určitě neměli nechat ujít černou sjezdovku "Betulle". Nuda ale nehrozí ani na jiných strmých svazích nebo ledových boulích.

Sjezdovka Stelvio je zároveň závodní tratí Světového poháru a také "Valbella" (skiareál San Colombano) je skutečnou výzvou.

Stella Alpina a Adler (San Colombano) jsou pěkné sjezdy, které jsou značené červeně. Nejlepší výhled budete mít asi z "Bimbi al Sole" - z této dlouhé sjezdovky jsou nádherné výhledy na okolní horské panorama.

V Bormiu se můžete o některých dnech v týdnu vydat i na večerní lyžování na osvědčených a dobře upravených sjezdovkách. Osvětlená je jak sjezdovka Světového poháru, tak sjezd s časomírou. Občerstvit se pak můžete v horských chatách oblasti Bormio 2000 nebo Ciuk.

Také freerideři najdout v Bormiu ideální podmínky a rozmanitý terén. Jakousi "povinností" každého freeridera je oblast "Vallone" s panenským sněhem, která vede od lyžařského vleku Bormio 3000.

Ve spodní polovině si musíte dávat pozor na levé straně před skalami; takže se držte raději vpravo. Poté se dostanete k malé horské silnici a po cca 5 minutách chůze budete zase na svazích.

Poblíž freeridové oblasti se nachází také ochranná hráz proti lavinám - nevstupujte na ní. K tzv. kříži se dostanete, když se od horní stanice kabinkové lanovky vydáte po západním hřebeni až k vrcholku Monte Vallecetta.

Dobrodružství off-piste na vás čeká i po pravé straně sjezdovky S. Ambrogio. Zcela volně se zde můžete pohybovat terénem, až se dostanete k úzké horské silnici "Stratta Dell'Acqua". Směrem vlevo asi po 20 minutách dorazíte opět k upraveným sjezdovkám.

Děti si mohou vyzkoušet své první obloučky na lyžích ve cvičném Gormitiparku s profesionálními lyžařskými instruktory. Pro velké i malé zimní sportovce, kteří již mají zkušenosti, ale přesto si chtějí zlepšit své lyžařské umění, jsou k dispozici tréninkové kempy na Ciuku a v Bormiu 2000.

Ve snowparku Bormio najdou začínající i zkušení freestyleři 3 různé line: Kromě 2 line různé obtížnosti s různými prvky, je tu také jedna rails line.

Pohled na sjezdovku v italském středisku Bormio
Autor: justinknabb
Geografie: 

Místo

Bormio 2000 46° 26' 38.6232" N, 10° 23' 17.9232" E
Location

Bormio na Facebooku