Jste zde

Domů » Bormio

Lázně Bagni Nuovi

Lázeňské a wellness centrum Bagni Nuovi se nachází v prostorném suterénu s klenutým stropem ve stejnojmenné, hotelu.

Je rozděleno do čtyř oblastí. Všechny budovy pocházejí z 19. století, byly zrekonstruovány a dá se z nich přejít do venkovního bazénu na zahradě.

Venkovní areál nabízí opravdu nevšední příležitost ležet na sluníčku po celý den, a to i v zimě.

Má totiž tu výhodu, že poskytuje svým hostům široké možnosti užít si mezi jednotlivými léčebnými procedurami v termální vodě pobyt na čerstvém horském vzduchu na lehátkách.

Pro hosty je k dispozici více než třicet různých termálních atrakcí, sedm van a bazénů se nachází v rozlehlé a slunné zahradě, a to všechno po dvanáct měsíců v roce.

Celá zahrada je orientovaná na jih a nepřetržitě vystavena slunečním paprskům od ranních hodin až do západu slunce. Slunce je totiž optimální doplněk k termálním lázním pod širým nebem.

Giardini di Venere (Venušiny zahrady)

Příjemné a relaxační koupání v horké vodě (38°C) s výhledem na okolní hory. Venkovní bazén je orientován směrem na jih, a je tak zalit sluncem i v těch nejchladnějších dnech. Obě navzájem spojené části bazénu pak nabízejí svým návštěvníkům dvě alternativy, využívání termálních vod nebo koupání ve venkovním bazénu.

• Bazén Aurora - zážitky z koupání v mělké vodě, uklidňující kombinace termální vody a slunečního světla. Dříve byla tato nádrž jediným zásobníkem na dešťovou vodu jako rezerva vody pro zeleninovou zahradu a park.

• Saturnův bazén - dva velké, obdélníkové a navzájem propojené venkovní bazény s podvodní muzikoterapií a různou teplotou vody, a jeden půlkruhový bazének, který je napájen vodopádem.

• Bazén Diana - bahenní bazén pro přírodní peeling. Termální vody v Bormiu jsou plné léčivých bahenních bakterií sulfátů, které umožňují přirozené olupování pokožky.

• Vestin dům - aby léčivé bahno působilo co nejúčinněji, musí na kůži uschnout a nějakou dobu působit. Proto se doporučuje strávit určitou dobu v tomto malebném srubu na okraji lesa. Účinek zaschlého bahna je pak ještě zvýšen opláchnutím pod teplou sprchou před domem.

• Bazény vodních nymf - velké dřevěné bazény naplněné teplou termální vodou bazén (30°C) a s malými vodopády, které poskytují příjemnou masáž ramen a zad. Podle dávné tradice Orientu se do bazénu v létě dávají lístky růží, které působí na kůži zejména vyhlazovacími účinky.

• Bazény múz - dvě velké, kaskádami napájené vany pro příjemnou hydromasážní kúru horní části těla a ramen. Tyto dvě velké dřevěné kádě jsou stále součástí původního zařízení z poloviny 19. století.

• Venkovní Venušin bazén - relaxační koupel ve slunečním světle. I v těch nejchladnějších zimních dnech se můžete ponořit do 38°C teplé vody a kochat se výhledem na hory v okolí střediska Bormio.

• Dům bohyně Luciny - bio-panoramatická sauna s hudební terapií pro regeneraci pokožky a pro kompletní psycho-fyzickou relaxaci. Sauna je uvnitř obložena dřevem z pinií (z počátku 19. století).

• Dům boha Pana - dřevěná chata se saunou a relaxační místností s krbem, odkud si můžete vychutnat panoramatický výhled do údolí městečka Bormio.

Neptunova jeskyně

Relaxace a ticho, tak začíná detoxikační cesta, která vyplaví škodlivé látky. Na konci cesty, která podpoří váš krevní oběh a odstraní kožní nečistoty, najdete opět životodárné světlo zahrady.

Detoxikační zařízení bylo uvedeno do provozu v roce 2004, nachází se v suterénu hotelu a vede do venkovního bazénu. Je tu k dispozici celá řada aplikací s termální vodou, které přispívají k důkladnému vyčištění pokožky.

Jupiterovy koupele

Tato část lázní byla zřízena v klenutém suterénu hotelu, kde se nacházely v 19. století ty prapůvodní lázně Bagni Nuovi. Léčivé účinky aplikací nejrůznějších druhů přispívají ke kompletní revitalizaci organismu.

Najdete zde vířivku, vodopády, saunu se studeným bazénem (postavený z mramoru z lomu Candoglia), bahenní lázně, turecké lázně hammam i odpočívárnu s aromatickými esenciálními oleji.

Herkulovy koupele

Relaxační vnitřní okruh s oblastmi, které slouží k připojení dalších termálních procedur. V daných časech vede "wellness - mistr" léčbu ke zlepšení psychofyzické rovnováhy.

Italské Bormio a jedno z náměstí
Autor: Jussarian
Geografie: 

Místo

Bagni Nuovi, Bormio 46° 29' 11.0148" N, 10° 21' 40.7844" E
Location

Bormio na Facebooku