Jste zde

Domů » Bormio

Bormio

Bormio
Autor: halighalie

Bormio je kromě své dva tisíce let staré historie známé více než sto let také jako turistické centrum. Nachází se v regionu Lombardie, v srdci italských Alp v nadmořské výšce 1225 m a žije tu asi 4 100 obyvatel. Na úpatí vrcholu Stilfserjoch a skupiny pohoří Ortler - Cevedale se rozprostírá přímo v blízkosti švýcarských hranic. Toto alpské město je obklopeno vápencovými horami s nejvyšším vrcholkem Reit (3075 m.n. m.).

Srdcem starého města je ulice "Via Roma" s typickými obchody a s mnoha freskami na zdech tamních domů. Staré město v Bormiu je nejen jedním z nejdůležitějších v celém regionu, ale také jedním z nejlépe dochovaných starých měst v celé alpské oblasti. I při krátké procházce místní tržnicí pocítíte tu prosperitu v průběhu minulých staletí.
V ulicích a v uličkách starého města je k obdivování celá řada opravdu elegantních zdobených portálů, z nichž mnohé jsou přímo mistrovsky orámovány místním kamenivem. Na mnoha fasádách starých a úctyhodných staveb uvidíte zajímavé fresky.

Již více než 2000 let je toto staré město známé díky svým léčivým pramenům a termálním lázním. Kromě klidu a celkové relaxace skýtá Bormio svým návštěvníkům i celou řadu sportovních a rekreačních aktivit. V centru města naleznete mnoho obchůdků a malých kavárniček, která vám nabídkou skutečný "Dolce Vita". Nebudete zde ochuzeni ani o nejrůznější kulturní zážitky. Pokud vám nevyjde počasí, není nic lepšího, než navštívit divadla, kina anebo muzea. Turisté se tu mohou cítit jako doma, k čemuž nepochybně přispívá příjemné ubytování hostů v místních hostincích, penzionech a hotelech.

Bormio je oblíbenou rekreační oblastí v Lombardii a je oblíbeno zejména mezi rodinami s dětmi a mladými lidmi. Strávíte tu nezapomenutelnou dovolenou v krásné zimní krajině a objevíte krásné město.
Na gurmány v Bormiu čekají četné skvělé bary a restaurace, kde si můžete vychutnat vynikající kuchyni Lombardie. To byste si neměli nechat ujít v žádném případě!

Pro milovníky přírody jsou připraveny dlouhé túry a procházky v překrásném národním parku Stelvio, jenž potěší mladé i starší turisty. Kromě toho zde objevíte i další rozmanitá lákadla.
Nehledě na četné sportovní aktivity přichází lyžařský areál v Bormiu ještě s mnoha jinými možnostmi, jak trávit volný čas. Toto místo je kupříkladu velice vhodné pro návštěvníky, kteří hledají odpočinek. Objevte tedy možnosti Bormia a nechte se jím okouzlit!

Geografie: 

Místo

Bormio 46° 28' 2.8596" N, 10° 22' 41.2068" E
Location

Bormio na Facebooku