Jste zde

Domů » Bormio

Lyžařská dovolená v Bormiu

Region Sondrio se nachází v Lombardii a disponuje přímo úžasnou a pestrou krajinou. Otevře se vám tu panoramatický výhled na vrcholy horské skupiny Ortler nebo na ledovec Forni, je to velmi působivý zážitek. Množství vinic a kopcovité okolí přímo zve hosty k romantickým procházkám krásnou zimní krajinou. Četné přírodní rezervace zase zaručují působivou přírodní podívanou.

Obzvláště krásný je národní park Stelvio - Parco Nazionale dello Stelvio. Právě tady, ve stínu pohoří Ortler a v blízkosti lyžařské oblasti "Alta Valtellina", se navzájem potkávají tři údolí: Valdidentro, Valfurva a Bormio. Ať už upřednostňujete sport, kulturu, nakupování či relaxaci v termálních lázních - v Sondriu si každý doopravdy přijde na své!
Bormio je velmi krásným místem, plným místních tradičních vlivů. Svými devíti prameny a termálními lázněmi nabízí čistou relaxaci a odpočinek. Ovšem současně tady přímo pulsuje život, místo skýtá mnohé zimní sportovní aktivity, lyžařský areál je přímo v místě. Objevíte tady malebné staré město s útulnými hospůdkami, kavárnami a malými obchůdky, muzea, divadla a kina. Je zde skutečně mnoho lákadel pro každého!

Bormio, jedno z nejznámějších lyžařských středisek v Itálii, se nachází v blízkosti Švýcarska, na úpatí vrcholku Stilfserjoch. Středisko je obzvláště známé díky pořádání mistrovství světa v lyžování v letech 1985 a 2005. Také se zde koná každý rok mezi Vánocemi a Novým rokem závod Světového poháru na slavné sjezdovce "Stelvio". Na své si v Bormiu přijdou nejen opravdoví profesionálové, široké sjezdovky nad hranicí lesa skýtají příjemné podmínky pro lyžaře všech stupňů dovednosti. Až z 90 % je celý skiareál uměle zasněžovaný. Nejdelší sjezdovkou je Bimbi al Sole se středním stupněm obtížnosti a s celkovou délkou 5,99 km. Betulle je nejtěžším sjezdem s délkou 1,34 km.

Pro snowboardisty jsou v lyžařském středisku připravena zařízení jako jsou halfpipe a Bormio Snow Park. Ten se nachází v nadmořské výšce 2 300 metrů, a je umístěn hned vedle sjezdovky Stella Alpina. Rozprostírá se na ploše téměř 800 metrů čtverečných a má více než 75 modulů, včetně obřích dvojitých skoků doppel-kick jump a U-rampy. Na různých překážkách pro všechny stupně obtížnosti se tu vyřádí jak freestylisté, tak snowboardisté.

V lyžařském areálu okolo Bormia působí sedm hlavních lyžařských škol s asi stovkou instruktorů. Nezapomeňte při placení kurzu nebo skipasu na místní slevovou kartu, kterou obdržíte při ubytování ve vašem hotelu. Tato "Sui Corsi Colletivi Welcome Card" totiž nabízí 10 % slevu pro vaše lyžování!
Lyžařské školy s profesionálními instruktory jsou plně k dispozici jak začátečníkům, tak i pokročilým lyžařům.

Geografie: 

Místo

Skiareál Bormio 46° 26' 0.1608" N, 10° 24' 20.7396" E
Location

Bormio na Facebooku