Jste zde

Domů » Bormio

Golf

Bormio Golf Club

9-jamkové golfové hřiště Bormio Golf Club (par 66) se nachází 1 km od centra a cca 500 metrů od hotelu Bagni Nuovi, směrem na Val di Dentro / Livigno, v místě "La Fornace" v nadmořské výšce 1.250 m.

Toto typické horské golfové hřiště je ideální pro nácvik tzv. puttů. Díky slunné poloze se na tomhle golfovém hřišti dá hrát již v březnu a na tamním greenu můžete v odpoledních hodinách skvěle relaxovat po náročném dopoledni stráveném na lyžařských sjezdovkách.

Idea a projekt golfového hřiště "La Fornace" jsou výtvory architekta Maria Verdieriho ze švýcarského St. Moritzu, který navrhl toto středisko na okraji nádherného Bormijského údolí. Snažil se přitom zachovat co nejvíce z původního terénního profilu, takže hřiště postupně zasahuje na původní louky a pastviny přes široké typické kamenné zídky až do údolí.

Výsledkem je vskutku vynikající golfové hřiště, překrásné chráněné greeny i vodní překážky, které současně slouží k automatickému zavlažování ploch. Toto golfové hřiště je bezesporu plně v souladu se všemi požadavky a sny prakticky všech golfistů, je tu nádherné přírodní prostředí, odpovídající úrovně obtížnosti, opravdové výzvy pro pokročilé hráče i překvapující a příjemné objevy pro začátečníky.

Z těchto důvodu je Bormio Golf Club plným právem považován za perfektní příklad hraní golfu v horách a má své právoplatné místo mezi těmi skutečně nejlepšími golfovými hřišti této kategorie v celé Itálii. Vděčí za to pochopitelně též překrásnému panoramatickému výhledu na okolní horské vrcholy, ideálnímu klimatu, které je vždy příjemně chladné a suché, jakož i vynikající údržbě celého sportovního zařízení.

Tohle skvělé golfové hřiště je otevřeno denně od dubna do listopadu a bývá často místem nejrůznějších turnajů na té nejvyšší sportovní úrovni. Rozsáhlá tréninková plocha je přístupná všem, kteří se chtějí golf naučit za vydatné pomoci ochotných a vysoce kvalifikovaných golfových profesionálů.

Ti zde poskytují nejenom soukromé výukové lekce, ale věnují se též výuce ve skupinových kurzech nebo kurzech pro zdokonalení výkonnosti. Dále klub nabízí svým hostům "Pro Shop" a zapůjčení veškerého sportovního vybavení.

Otevírací doba

Driving range je otevřen každý den od 30. března do 2. listopadu. Do 30. června a od 1. září je otevřeno v době od 9.00 do 18.00 hodin, od 1. července do 31. srpna pak od 8.00 do 19.00 hodin. Golfové míčky se vydávají až do doby 30 minut před večerním zakončením provozu.

Valtellina Golf

Asi 50 km od města Sondrio se nalézá "Valtellina Golf". Jde také o devítijamkové golfové hřiště, ale tentokrát s parem 72 a s dlouhým herním prostorem. "Valtellina Golf" je v provozu od konce února do konce listopadu.

Obě sportovní zařízení se nacházejí na opravdu čistém čerstvém vzduchu a i z tohoto důvodu je tady možné hrát golf v létě i v tom případě, že ostatní podobná zařízení v rovinatých polohách jsou uzavřena pro značné horko.

Pro všechny milovníky golfového sportu jsou zde nachystány speciální wellness nabídky v lázeňském komplexu Bagni di Bormio Spa Resort. Je to skvělá příležitost k tréninku a k pohybu na greenu, který můžete střídat s koupáním v termální vodě.

Geografie: 

Místo

Bormio Golf Club 46° 28' 29.784" N, 10° 21' 44.0928" E
Location

Bormio na Facebooku