Jste zde

Domů » Bormio

Lyžařské oblasti

Italské středisko Bormio a zimní krajina

Skipasy jsou tady platné pro tzv. "4 valli" (4 údolí) a patří mezi ně Bormio, San Colombano (Oga a Valdidentro) a Santa Caterina. Držitelé tohoto skipasu moho navíc využít cestování skibusem zdarma. Jízdní řády můžete získat u pokladen se skipasy.

Lyžařská oblast Bormio

Nejvyšší nadmořská výška: 3.012 m
Nadmořská výška v údolí: 1.225 m
Počet lyžařských vleků a lanovek: 14
Sjezdovky: 50 km

Více než 50 km sjezdovek a 14 vleků s celkovou přepravní kapacitou 14.000 osob/hod. dozajista naplní veškerá očekávání většiny lyžařů. Ne nadarmo je sjezdovka Stelvio se svými více jak 4 km délky označována za ideální místo k perfektnímu lyžování. Také další dvě sjezdovky, "Valbella" a "Betulle", si získaly opravdu skvělou reputaci a kladou velké nároky na dovednosti a um všech lyžařů.

Pokud si chcete zalyžovat poněkud klidnějším způsobem a ještě si přitom naplno užívat překrásné okolní horské scenérie, nejlépe se k tomu hodí téměř 6 km dlouhá sjezdovka "Bimbi al Sole". Dokonce i pro začátečníky se zde otevírají široké příležitosti k perfektnímu lyžování. Nenáročné svahy objevíte jak v údolí, tak i ve vyšších polohách.

Na zimní sezónu 2004/05 tu byly vybudovány 2 nové 4-sedačkové lanovky, které byly hned naostro vyzkoušeny během lyžařského mistrovství světa. Byla tím zajištěna rychlejší přeprava z Ciuku (1600 m.n.m.) na Bormio 3000. Spolu s uvedením do provozu kabinkové lanovky Bormio - Bormio 2000 v předchozím roce bylo uspokojeno volání lyžařů po lepším propojení a došlo i k další modernizaci skiareálu.

Lyžařská oblast Santa Caterina Valfurva

Nejvyšší nadmořská výška: 2.725 m
Nadmořská výška údolí: 1.740 m
Počet lyžařských vleků a lanovek: 7
Sjezdovky: 40 km

Santa Caterina má svahy orientované na sever a díky této geografické poloze tu panují pro lyžaře po většinu zimy ideální sněhové podmínky. 40 km sjezdovek je obsluhováno 7 lyžařskými vleky a lanovkami. "Paradiso" a "Plaghera" vedou z údolí na Santa Caterinu, z horní stanice v nadmořské výšce přes 2.000 metrů pak funguje ještě dalších 5 vleků. Lyžařský vlek "Sobretta" vás například zaveze k obtížným černým sjezdovkám.

Od zimní sezóny 2004/05 zde jsou v plném provozu dvě 8-místné kabinkové lanovky. Došlo tím k propojení nové cílové stanice v Santa Caterině a ve Valle dell'Alpe v nadmořské výšce 2720 metrů.

Lyžařská oblast Val di Dentro - Oga (Bormio) - S. Colombano

Nejvyšší nadmořská výška: 2.625 m
Nadmořská výška údolí: 1.330 m
Počet lyžařských vleků a lanovek: 10
Sjezdovky: 30 km

Sjezdovky ve Valdidentru se nacházejí na lyžařské hoře San Colombano, ve slunné poloze a s možností připojení na Val di Sotto (Oga). Na těchto slunných sjezdovkách, které nabízejí i velmi hezké výhledy, se dá lyžovat velmi pohodlným způsobem.

San Colombano celkově disponuje více než 30 km sjezdovek a skoro všechny je také možno uměle zasněžovat sněhovými děly. Obzvláště zajímavá je sjezdovka "Drossa Alt" s délkou 3,2 km. Pro všechny začínající lyžaře jsou určeny především jednoduché sjezdovky, např. "Fochino" u horní stanice lanovky Pian della Motta v nadmořské výšce 2.000 m.

Místo

Val di Dentro 46° 28' 26.3064" N, 10° 18' 4.662" E
Location

Bormio na Facebooku