Jste zde

Domů » Bormio

Zimní dovolená v Bormiu

Italské středisko Bormio a snowboardista

Lyžařský areál Bormio splývá s lyžařskými středisky ve Val di Dentru a v Santa Caterině. Celkem je vám k dispozici na 105 km sjezdovek, rozložených po zdejší malebné oblasti.

V nadmořské výšce 1.225 - 3.012 metrů je přítomnost sněhové pokrývky po celou zimu prakticky zaručena. V případě nouze ale určitě pomohou i četná sněhová děla, která jsou připravena k zasněžování uměle.

Jakousi "domácí" horou střediska Bormio je Cima Bianca. Z ní vedou četné a obzvlášť široké sjezdy až do údolí. Dvě osvětlené sjezdovky také zvyšují kouzlo tamního lyžování i po západu slunce, s celkovou délkou 10 kilometrů.

Mimo jiných právě tady najdete též sjezdovku pro Světový pohár Ciuk nebo sjezd Stelvio s asi jedním kilometrem razantního sjezdu, přičemž je zapotřebí překonat převýšení v průměru více než 30 %, což je pro mnoho lyžařů přímo adrenalinová bomba.

V lyžařském areálu Val di Dentro objevíte většinou lehké a střední tratě, přímo perfektní pro začátečníky! Naproti tomu lyžařský areál Santa Caterina, s těžkými a středně obtížnými sjezdovkami, patří zejména pokročilým lyžařům a profesionálům. Olympijská vítězka a mistryně světa Deborah Compagnoni je v Santa Caterině doma.

Pro snowboardisty jsou skutečnou výzvou jejich speciální překážky v novém snowparku Hang Five. Denně skvěle udržovaný snowpark v nadmořské výšce 2.000 metrů se může po právu pochlubit svými raily, jumpy, wallridy, quarterpipe, superpipe, woops, pipe a boardercrossovou tratí.

Milovníci tohoto relativně nového zimního sportu mají právě tady jedinečnou příležitost zasportovat si a předvést přitom ostatním své nejnovější triky.

Příležitosti pro milovníky běžkařského sportu jsou i v Bormiu vysloveně skvělé. 13 km klasických i bruslařských tratí je určeno jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé běžkaře. Přímo v místě je k dispozici na 12 km běžkařských tratí, které jsou dokonce i osvětleny.

V Santa Caterině je pro vysloveně pokročilé běžkaře připravena i trasa, na níž se jezdí i závod mistrovství světa. Za skutečný vrchol se dá směle považovat trať Viola. Vine se v délce 25 km kolem Val di Dentra a skýtá překrásný výhled na okouzlující okolní zimní scenérie. Tato běžkařská trasa je právem považována za jednu z nejhezčích tratí v Itálii.

Po náročném dni plném lyžování je dobré zakončit den zimní dovolené nějakým příjemným způsobem. Přesně tím je útulné aprés-ski v Bormiu. Centrum města nabízí posezení v celé řadě původních lyžařských chat a barů. Na noční diskotéce můžete na vlastní kůži poznat tamní "hodokvas", skvělou hudby a horké flirtování.

Ať si již vyberete ono kouzlo lyžařských chat, kulinářské speciality v některé z tamních restaurací, nebo jenom poslední teplé sluneční paprsky - volnočasových aktivit je tu nezměrné množství a záleží jen a jen na vás, pro co se rozhodnete.

Nejenom na zdejších lyžařských svazích naleznete přímo skvělou zábavu, ale i po této náročné kratochvíli si lze užít něco jiného, např. při návštěvě krytého bazénu, sauny nebo se můžete vypravit jen tak za nakupováním.

Místo

Bormio 46° 28' 3.3888" N, 10° 22' 41.4192" E
Location

Bormio na Facebooku